Tel. 666 417 371 - info@lespletes.com

Reserves online, reserva en temps real

Reserves online

Reserva ara!


Descàrrega de rutes GPS

Des d'aquí podeu descarregar-vos alguna de les rutes per l'Espai Natural de la Vall del Riu Llobregós en GPS

Ruta Aubaga-Solana

Descarregar itineraris: TRK-WPT

Ruta Molí del Cava

Descarregar itineraris: TRK-WPT

Ruta de les Gesses:

Descarregar itineraris: TRK-WPT


Paratges rutes a prop de Les Pletes

Podeu veure imatges de les rutes a la galeria d'imatges


Informació complementaria sobre la Vall del Riu Llobregos en català, castellà i anglés en PDF

Enllaços sobre la Vall del Llobregós:

També us pot interessar...


Caminant per La Segarra

Ruta GR Vall del Riu Llobregós:

Descarregar itineraris: TRK-WPT

Més informació d'aquesta ruta a www.wikiloc.com

Rutes per La Segarra. Espais Naturals

Fer clic sobre la imatge per ampliar la ruta, descarregar-la o imprimir-la

Rutes des de Les Pletes

De Les Pletes al Molí del Cava

Ruta de Les Pletes al Molí del Cava

Sortim de la masia de les Pletes cap a l’est i ens dirigim direcció nord, a la nostra dreta deixem unes granges al nostre pas, continuem direcció Talteüll però abans d’arribar al poble trenquem a l’esquerra baixem i creuem la Ctra de Guissona a Solsona, passem per uns horts i enfilem per un camí amb forta puja, arribem a la Masia de les Mates, continuem recte 1 km i trenquem a la dreta, on hi ha una petita bassa i una alzina, enfilem fins al cap de la Serra amb mirador inclòs, baixem fort fins arribar a Mas Piqué, passem la masia i arribem al Molí del Cava – Riu Llobregós, on veurem el salta d’aigua i l’antiga resclosa.

Distància 15.4 Kms anar i tornar.

Rutes Espais Naturals

Vall del Riu Llobregós

Espai Natural Vall del Riu Llobregós

La vall del Riu Llobregós aplega un conjunt de pobles i masies en un paisatge marcadament rural. Aquest entorn compta amb l'únic espai protegit de la comarca de La Segarra (PEIN), amb una extensió de 1190 ha. als termes municipals de Sanaüja, Biosca i Massoteres.

Aquestes són algunes de les rutes que es poden fer a la Vall del Llobregós:

  • Ruta Aubaga-Solana
  • Ruta Molí del Cava
  • Ruta de les Gesses

Podeu descarregar-vos les rutes per a GPS en aquesta mateixa pàgina, així com informació complementaria de la vall.


De Les Pletes a Talteüll

Ruta de Les Pletes a Talteüll

La Ruta surt de la mateixa casa de les Pletes agafant camp a través fins arribà al camí que tenim a l'est i l'agafem direcció nord, passem unes granges i anem seguint el camí principal fins arribar al poble de Talteüll, boniques vistes i podrem visitar l'església romànica de Sant Pere, i que està composta de dos absis.

Distància anada i tornada: 5.4 km.

Aiguamolls de Granollers-Llobregós

Des de l'Espai d'Interès Natural de la Vall del Riu Llobregós podem accedir a la nova ruta que ha impulsat enguany el Consell Comarcal de la Segarra i l'Associació Espai Llobregós. La ruta surt del Punt d'Informació a l'aire lliure, anomenat la Casa Nova, o el punt d'accés de ponent del l'EIN de la Vall del Riu Llobregós i, que s'accedeix des de l'antiga carretera de Guissona a Sanaüja, una vegada passat el pont del riu a la dreta.


De Les Pletes a la Bassa de Palouet

Ruta de Les Pletes a la Bassa de Palouet

La ruta transcorre per paisatges típics de la Segarra amb un breu desnivell arribem a la Bassa de Palouet després de recorre 2km aproximadament. Aquí trobarem una pantalla d'avistament per observar les aus i ocells d'aquest indret de la Bassa, podem retornar pel mateix camí d'on hem vingut o bé, ens podem apropar direcció nord 500m fins al petit poble de Palouet fent una agradable visita al seu nucli antic.

Distància anada i tornada: 4.24 km

Aiguamolls de Granollers de Segarra

Recentment s'ha posat en marxa els Aiguamolls de Granollers o patamolls de Granollers de Segarra al Municipi de Torrefeta i Florejacs, molt a prop del poble de Selvanera, per la carretera antiga de Guissona a Sanaüja, trencant a mà esquerra ens trobem un rètol que ens porta al petit nucli de Granollers de Segarra, de només de 3 o 4 cases, a dins el poble trobarem un senyal que hi posa "Patamolls de Granollers 800 m" i que de baixa ens portarà als Aiguamolls, deixarem cotxe al veure la P de pàrquing, i ens preparem per començar l'aventura.


De Les Pletes al Riu Llobregós

Ruta de Les Pletes al Riu Llobregós

Sortim de la casa per darrera el jardí fins arribar a una cruïlla i trenquem a l'esquerra direcció nord, anem seguint pel camí principal fins arribar al Riu Llobregós, al pont de la Masia de Bon Pas, reculem uns metres endarrera fins a trobar el camí principal una altra vegada i anem direcció est 1 km fins agafar un trecant a la dreta amb forta pujada que ens portarà fins a Palouet, aquí visitarem el poble, i ens encararem cap a la Bassa de Palouet per retornar cap a Les Pletes en direcció ponent.

Distància total: 9 Kms. Recorregut: circular

Paisatge de La Segarra a prop de Les Pletes